Warmteverlies

Niet alleen is effectieve spouwmuurisolatie goed voor uw huis, het is goed voor uw zak en goed voor het milieu.

Het installeren van spouwmuurisolatie is waarschijnlijk de meest effectieve energiebesparende stap die u kunt nemen. 6 miljoen huiseigenaren kunnen zich immers niet vergissen!

Het is een bekend feit dat tot 35% van het warmteverlies in een huis door de buitenmuren kan gaan. Door isolatie te installeren, bespaart u nog vele jaren op uw verwarmingskosten.

Uw koolstofvoetafdruk zal hierdoor ook aanzienlijk worden verminderd, waardoor veel minder kooldioxide wordt geproduceerd.

Ongeveer 5 miljoen huizen hebben nog steeds lege holtes waarin spouwmuurisolatie kan worden geïnstalleerd, waardoor de bewoners kunnen genieten van een warmer en goedkoper huis om te verwarmen. Verschillende subsidies en schema’s zijn beschikbaar om te helpen met de kosten, dus er is echt geen reden om niet te profiteren.
Wat is spouwmuurisolatie?

Grijze kraalisolatie

De meeste huizen gebouwd sinds de jaren 1920 hebben spouwmuren, d.w.z. een binnenste en een buitenste ‘huid’ met een opening ertussen. Het opvullen van deze opening met isolatiemateriaal verbeterde het vasthouden van warmte aan de binnenkant van het pand.

Methoden om uw spouwmuren te isoleren:

Whitewool spouwmuurisolatie is een minerale vezel
Expanded Polystyrene Beads (EPS) zijn een krachtige, geïnjecteerde, geblazen grijze kraal
Polystyreenparels zijn volledig waterdicht, dus zelfs als ze nat worden, drogen ze uit zonder blijvende schade of nadelige invloed op uw isolatie.

Is mijn eigendom geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuur isolatie

Als uw woning na de jaren 1920 is gebouwd, heeft u vrijwel zeker spouwmuren. Oudere huizen hebben vaker massieve muren.

Uw woning is meestal geschikt voor spouwmuurisolatie als deze aan deze criteria voldoet:

De buitenmuren zijn ongevulde spouwmuren.
Uw holte is minimaal 50 mm breed.
Het metselwerk of metselwerk van uw woning bevindt zich in goede staat.
Het is meer dan 10 jaar oud (de meeste nieuwere huizen hebben al isolatie).
De muren worden niet blootgesteld aan hevige regen.
Neem vandaag nog contact met ons op, zodat we de staat van uw huidige metselwerk of metselwerk en eventuele bestaande isolatie kunnen controleren.

Hoe spouwmuurisolatie wordt geïnstalleerd?

U hebt een geregistreerd installatieprogramma nodig om spouwmuurisolatie te monteren – het is geen taak die u zelf kunt doen.

Het isolatiemateriaal wordt geïnjecteerd door kleine gaten in het buitenmetselwerk. Zodra de installatie is voltooid, maken we al het metselwerk goed en voegen we het installatiewerk samen om het uiterlijk van uw eigendom te behouden.

Spouwmuren zijn gevuld met isolerend materiaal; veelgebruikte materialen zijn minerale wol, polystyreenparels of schuim. Isolerende spouwmuren helpen warmte vast te houden en te voorkomen dat warmte ontsnapt.

Een typische installatie duurt meestal minder dan een halve dag.